Creative & Visual, Employer Branding

Na Gemeri normálka!

Regionálna employer branding kampaň podporila znalosť značky Essity na Slovensku prostredníctvom výhod, ktoré si na nej vážia priamo zamestnanci.

Ako dali zamestnanci svojej firme novú tvár

Švédska spoločnosť Essity je lídrom v oblasti osobnej hygieny a zdravia, ale vo všeobecnosti sa na Slovensku o jej aktivitách veľa nevie. Pritom má vo svojom závode na Gemeri najnovšie výrobné technológie a procesy, ktoré majú šancu osloviť mnohé talenty. Tie však dnes odchádzajú na týždňovky do iných miest bez toho, aby vedeli, že v blízkosti ich domova je podobne zaujímavá pracovná príležitosť. Spolu so zamestnancami sme preto vybrali najatraktívnejšie prvky firmy a zhrnuli ich pod ústredný claim Na Gemeri normálka! Samotní zamestnanci ako tváre kampane pútali pozornosť na billboardoch, citylightoch, ale aj vo firemnom videu a PR článkoch.

https://d3i9l7sj72swdx.cloudfront.net/seesame/2021/01/007-essity-hiring-2020-1-min.jpg
https://d3i9l7sj72swdx.cloudfront.net/seesame/2021/01/007-essity-hiring-2020-3-min.jpg

Bez kvalitného insightu nebude kampaň uveriteľná

Aj keď ľudia vo vedení firiem sú si často istí atribútmi, ktoré ich firmu robia atraktívnou, v Seesame máme radi skúšky správnosti. Kampaň sme preto nerobili od stola, ale investovali sme niekoľko mesiacov do prípravy a získania potrebných insightov. V prvej fáze hlavne formou štruktúrovaných rozhovorov so zamestnancami vo fokusových skupinách. Samotní zamestnanci nám pomohli vybrať komunikačné posolstvá, za ktorými si stoja a vedia sa s nimi stotožniť.

essity-hiring

Vďaka motivovaným zamestnancom, ako aj podpore zo strany manažérov sme sa mohli spoľahnúť na tváre kampane – boli to ľudia, ktorí sa hrdo hlásia k svojej firme a pomohli nám tak šíriť dobré meno svojho zamestnávateľa aj medzi svojimi blízkymi.

„Teším sa, že zdieľaním videa a našej novej stránky so svojimi priateľmi môžem pomôcť ľuďom rozhodnúť sa prísť pracovať k nám.“ Gabriel Júdt, ambasádor kampane

Hlavným komunikačným nástrojom kampane v regióne boli billboardy a citylighty s tvárami štyroch ambasádorov z radov zamestnancov. Vizuály sme použili aj v online priestore, kde sme dobrou optimalizáciou vyhľadávania kľúčových slov a targetovania bannerov zvyšovali návštevnosť nového kariérneho profilu na portáli Profesia. Ten plní zároveň aj úlohu náborovej stránky. Pre custom podstránku sme pripravili aj prezentačné video, ktoré autenticky približuje hodnoty spoločnosti, pracovné prostredie, najmodernejšie výrobné technológie aj benefity. Keďže firma nemá vlastné profily na sociálnych sieťach, tieto kanály sme zastrešili prostredníctvom zamestnancov osobne – mnohí využili možnosť upraviť svoje profilové fotky pridaním kampaňových sloganov a hlásia sa k tomu, že aj oni sú Essity.

https://d3i9l7sj72swdx.cloudfront.net/seesame/2021/01/007-essity-hiring-2020-5-min.jpg
https://d3i9l7sj72swdx.cloudfront.net/seesame/2021/01/007-essity-hiring-2020-6-min.jpg

Kolegyniam z ľudských zdrojov uľahčujeme nábor

Vhodne zvoleným claimom a grafickým i obsahovým spracovaním nosičov sme priniesli želané výsledky. Kampaň pomohla zvýšiť hrdosť existujúcich zamestnancov, ako aj zvýšiť viditeľnosť firmy v regióne.

  • Priniesli sme vôbec prvú regionálnu brand kampaň spoločnosti Essity Slovakia
  • Spolutvorcami obsahu boli zamestnanci, ktorí aj ďalej pokračujú v šírení dobrého mena svojho zamestnávateľa 
  • Výsledkom kampane bolo, že novú náborovú stránku navštívilo za dva mesiace 24 000 používateľov, z toho 17 000 unikátnych, pričom 80 % z nich sa zaujímalo o voľné pozície
  • Online podpora vygenerovala 10,5 milióna impresií