Brand & Lifestyle, Creative & Visual

Niekedy je dnes: Digitálna kampaň, ktorá oživila offline stretávanie sa pri pive

Spolu s HEINEKEN Slovensko sme vytvorili digitálnu kampaň pre podporu jeho on trade kanálov. Aktivácia na mieru pre päť vybraných HORECA partnerov v Bratislave prebehla formou digitálnej kampane s názvom „Niekedy je dnes“. Vizuálne atraktívne reklamné nosiče, silní influenceri a ich zážitky, ako aj webová stránka s vouchermi inšpirovali a názorne ukázali, že pokiaľ ide o stretnutia s blízkymi, výhovorky neplatia. Premenili sme „nabudúce“ či „inokedy“ na „dnes“.

Hlavnou výzvou, ktorej sme pri príprave kampane čelili, bol klesajúci záujem zákazníkov o návštevy podnikov (jeseň 2019). Obzvlášť to platí o mladej generácii, ktorá dáva prednosť životu v online prostredí, a práve na ňu sme v kampani cielili. Ďalšou výzvou bola pätica prevádzok, ktoré boli pre kampaň presne vybraté a zväčša sa nachádzali v ťažko dostupnej lokalite alebo neponúkali dostatočnú gastronómiu. Naším cieľom bolo nájsť pútavú ideu s efektívnou mechanikou, ktorá dostane ľudí späť do prevádzok. 

 

Spojili sme sa s partnermi a motivovali zákazníkov

Využili sme nekonečné, neurčité dohadovanie sa s kamarátmi o tom, ako sa „stretneme a pôjdeme na pivo“. Verejnosť sme motivovali možnosťou získať prvé pivo zadarmo, a to vygenerovaním kódu na pripravenej webovej stránke niekedyjednes.sk. Hlavným komunikačným kanálom digitálnej kampane sa stali influenceri a mediálny partner spolu s cielenou reklamou na sociálnych sieťach.

https://d3i9l7sj72swdx.cloudfront.net/seesame/2021/01/026-heineken-napivo-2021-1-min.png
https://d3i9l7sj72swdx.cloudfront.net/seesame/2021/01/026-heineken-napivo-2021-2-min.png
https://d3i9l7sj72swdx.cloudfront.net/seesame/2021/01/026-heineken-napivo-2021-3-min.png

Sústredili sme sa na atraktívny obsah a jeho cielenie

Vytvorili sme balík  komunikačných vizuálov, bannerov a textov pre podporu na sociálnych sieťach a promovali sme ich prostredníctvom Facebook Ads a Instagram Stories. Rozhodli sme sa pre cielenie podľa demografie či mestských častí, v ktorých sa nachádzajú naše vybrané podniky. Zároveň sme využili placement reklamy v messengeri. Oba spôsoby boli úspešné a efektívne. 

heineken-na-pivo

Hlavným komunikačným kanálom kampane sa stali influenceri, ktorí na svojom Instagrame komunikovali naše posolstvo. Bodkou boli ich reálne stretnutia s kamarátmi v našich vybraných podnikoch. Svojich followerov nabádali rovnako k zmene „niekedy“ na „teraz“. Aby mali fanúšikovia jednoduchšie rozhodovanie, reklama na sociálnych sieťach ich smerovala na kampaňovú webstránku, na ktorej si jednoducho vygenerovali zľavový kód. Súčasťou kampane bolo aj silné mediálne partnerstvo s Refresher.sk, prostredníctvom ktorého sme oslovili našu cieľovú skupinu. V rámci natívnych obsahov sme odkomunikovali tipy na netradičné zážitky či dobroty, ktoré si mohli užiť a vychutnať práve v našich vybraných prevádzkach.  

Kampaň svojím prevedením vrátila verejnosti chuť stretávať sa s blízkymi pri dobrom jedle a pive. Aktivovala ľudí priamo, o čom svedčí viac ako 1 360 vygenerovaných kódov. A to aj navzdory nepriaznivému jesennému počasiu. HORECA segment sme tak posilnili atraktívnym prevedením, zamerajúc sa na digitálne kanály. Ľudí sme cez online preniesli do „offline“ priestoru reštauračných zariadení a pivární, kde si opäť vychutnali stretnutia s blízkymi pri dobrom pive. 

Výsledky

527 951

ľudí zasiahla kampaň

1 360+

kódov na pivo zdarma bolo vygenerovaných počas 45 dní trvania kampane

17 600

zobrazení priniesla stránka vytvorená na mieru